Route de Champagne

Ännu ett skrivavbrott, denna gång pga av "tjänsteresa". Slutet av förra veckan tillbringades i Champagne för inköp, återbesök och nybesök.

image207       image208

Med Reims som utgångspunkt besökte jag dag ett grandcrubyarna i Montagne de Reims: Mailly där både kooperativt med samma namn och småbonden Christian Müller följt av Verzenay där
Jessica Thierry tyvärr inte är hemma. Ay passeras i all hast eftersom höstens lyckade inköp hos Michel Gentilhomme ännu består.

image202     image204   image203   image209

Därefter återbesöker jag trevliga och alltid öppna Etienne Lefevre i Verzy. Här smakas det på allt vad huset bjuder och en föreläsning om korkar och lagring som skingar en del frågetecken. Den första dagens tur avslutas med ett mer turistiskt besök på Mercier i Epernay. Panoramahiss och tågresa i källaren har faktiskt sin tjusning, men chokladkorkarna gör ingen glad.

Kvällen kröntes med en god och väldigt fransk måltid på Brasserie Du Boulingrin alldeles vid Reims saluhall.

image205image206

Påföljande dag bär det av till det natursköna lite ödsligare Blanc de Blanc distriktet söder om Epernay: Hos Duval-Leroy är bemötande stramt och ovilligt så inköpen genomförs hos Charles Pougeoise. Glatt och trevligt men säkert en vild chansning i den desperata jakten på en snustorr skumpa frampressad på enbart chardonnay.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback