Kremstaler

Av "feinschmeckern" på Finedalsgård bestås jag två slanka brunskimmrande buteljer från Vorspannhof Mayr i Kremstal. 2006 Gebling Grüner Veltliner och Marthal Riesling. Jag minns den varma operasommaren i Wien för länge sedan. Utflykterna till Dürnstein och Melk i Wachaudistriktet kommer upp på näthinnan igen.

image323

Länge har det talats om denna säregna privatimport och sanna mina ord; verkligheten överträffar dikten. Och avsmakningen sker sjävfallet i närvaro av bedömningsexpertis från Standard&Poors med 2-betyg och mycken erfarenhet av kallklimatsdruvor. På bordet står Firrens Skagenröra på danskt rågbröd.

Veltlinern är fet, jordig och full av mineraler som bjuder klassisk beska i eftersmaken. Stramt, brett och kryddigt alltså. Doften är parfymerad och fyller näsan med yppiga och pigga toner. Rieslingen är elegant och laddad med petroleum. Druvtypisk och citronkrispig om än lite tät för den rhenlärige.

Österrikes återetablering inom vinadeln är alltmer påtaglig. Att Schloss Gobelsburger under Herrn Moosbruggers fasta hand får Allt om Vins Gyllene glas 2007, bla. "...för förvaltningen av ett kulturarv till återvunnen ära och berömmelse" är ingen tillfällighet.

Kommentarer
Postat av: Nicolasmolly

You have done a great job with everything on this site. I Love your site


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback