Carnevale

171529-92

I det sköna Umbrien strax norr om den eviga staden klättrar både städer och vinrankor upp på de toppiga kullarna. Den brunaktiga sandjorden ger landskapet en viss sensualitet och det gäller också i högsta grad signiore Cotarellas fantastiska merlotviner.

Likt bockarna Bruse stiger Falescos syskonskara en efter en upp på bron och, nu är det mellanbrodern Pesano 2003 (16.90 Euro på Maxi Vins) som utsatts för det elaka trollets grymma uppmärksamhet.

171529-91

Denna mörkt rödbruna kompakta merlot är verkligen en karneval av smaker; likt ett välstädad stall bjuder den på strikta tanniner som blandas harmoniskt med svarta oliver, varm vit choklad och salta mineraler. Doften av mörkrostade kaffebönor i bästa espressostil parat med en nyekad vaniljsmak skapar en arom som envist vägrar släppa sitt grepp om smaklökarna.

171529-87

Förstår att även denna broder, liksom Vitiano, fallit vingurun Robert Parker på läppen (89 p) så nu återstår bara för storebror Montiano att klampa upp på bron. Man inser att Petrus ligger begraven i Vatikanen och inte i St Emilion...

Anitra, släpp in alla bockarna i din katalog! Nu åker jag till Stockholm och kollar vad som bjuds i det italienska facket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback