Aussie wine

 

På det lite märkliga temat lättdrucket eller drickvänligt vill jag i all korthet slå ett slag för Brown Brothers prisvärda för att inte säga billiga Tarrango som faktiskt rinner ned med viss lätthet.

Körbärs-, jordgubb- och hallonsmaken dominerar kombinerat med ganska välintegrerade tanniner som snabbt fyller munnen med en lite lyxig bouquet. Det beror på att du serverar det lite lätt kylt och att den säregna hybriddruvan - korsning av Sultana (russin) och den portugisiska paraddruvan Touriga - ger en komplex friskhet utan att därför vara flabbig eller nonchalant i sin iver att behaga de som vill ta en smutt innan festen börjar.

Beskåda också den graciösa flaskans lite vasiga kontur som ger dig en ypperlig chans att ta ett rejält tumgrepp när du fyller på i de stora öppna glasen. Personligen tycker jag att detta nya världen vin från den heta Victoria regionen kan konkurrera med en enklare Bourgogne eller en mindre pretantiös Pinot Noir från Loire eller Alsace. Alltså, en sällsam törssläckare en varm sommarkväll i trädgården eller rent av något ovanligt till höstlunchen där du endera serverar rökt känguru, kalvtunga, regnbågsforell eller getost pizza.

Cheers mate!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback