Kvinnor kan!

image142

Idag fyller min kära kollega många år. Och dessutom firar vi, just det, alla kvinnors alldeles egna lilla dag. För att hylla alla dessa underbara medmänniskor och inte minst min kära mentor lyfter jag återigen fram ett lite sötare, mer moget och vällagrat Rieslingvin. Att det sen kommer från Tyskland är ju ingen tillfällighet, heller. Genau!

image139

För något år sedan innebodde vi en helg hos den gästfria familjen
Schumann i den lilla byn Lieser i Mosel. Där var skörden i full gång och hela släkten kämpade natt och dag med att få in druvorna från de branta slutningarna. Med sedvanlig tysk precision pressades och jästes druvor på löpande band. Medan herrn Ulrich och gamle Opa jobbade i vingården skötte frau Giesela pensionatet och köket. Jawohl, alles in ordnung!

image138
I bilen lastade jag lådvis med vin i olika kvalitetsklasser, särskilt Schumanns prisade auslese und spätlese, åkte med hem till Bryssel. Eftersom dagens födelsedagsbarn  - trots överliggandet - ännu inte hunnit med en tur till sin fädernes jord i Phalz känner jag mig tvungen att överlämna en liten kartong, dagen till ära. Därtill ett vykort från ett utflyktsmål som ger dig ett riktigt gasthaus, flodbåtar, cykling och strövtåg i romantiska Bernkastel-Kues.Både aus- und spätlesen har vid det här laget fått charmigt avslipade årsringar som mellan varven ger ifrån sig en petrolisk doft som liksom den stundtals fartiga jubilaren snabbt och oväntat övergår i en lite spritsigt välskräddad piffighet. Den lite lätt oxiderade färgen och den citrusbemängda aromen är ännu ett kvalitetsbevis som kommer att harmonisera med den sjötunga som födelsedagsbarnets alldeles egna "chef" där hemma lagt in i ugnen medan han pressar potatisen i smält smör. Eller blir det bara en mosbricka på grillenUnd, jetzt geht's los!

image146

Och så Kronstam då...; "En välsvarvad midja som läckert transformerar den ännu spänstiga kroppens grace över till de dansanta benens påtagliga pigghet. Sötmans alltmer honungsaktiga doft påminner om en diskret kvinnas  subtila parfymering."  

GRATTIS!

Kommentarer
Postat av: Anonym

man kan faktiskt läsa dina fantasifulla texter flera gånger om och varje gång upptäcka något nytt som gömmer sig i den välformulerade "vin-prosan". Bravo!

Marika

2007-03-11 @ 16:04:11
Postat av: Lars

Tackar och bockar! Det har blivit lite extra pratigt härförleden. Men det gäller väl att utveckla prosan så vi slipper upprepningar och bilköparslang indräkt i obegripliga ordskurar som handlar om nått annat än saken. Gutår! /L

2007-03-11 @ 22:05:54
Postat av: Meetarsenal

Hi, very nice site!
Good luck!

Postat av: Sigvehelena

Thanks for your hard work,the info ,links , and rescourses are an asset to our business.

2008-09-24 @ 12:46:10
URL: http://sigvehelena.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback