Vinnätet

Bolaget öppnar nu för nätbeställningar från b-sortimentet som du frivilligt styr mot den butik som passar dig bäst. 

Vinets Magi

"En kulinarisk resa jorden runt".  Den välmatade mat&vin boken - VINETS MAGI - av Kronstam och Löfgren ger inte mycket i övrigt att önska vad gäller reseledning in i gourmantikens irrgångar. Själv behövde jag inte åka längre än till Enskede för att njuta av en formidabel luckullisk resa under ledning av hobbychefen som varit på träningsläger med kocklandslaget. Fina fisken och Alexsandre Bonnets torrt spritsiga Champagne var några läckra beståndsdelar. 

Och att jag sedan fick med mig hem ett exemplar av den magiska kokboken med ett utmärkt "smartcard" och flera smaskiga recept som inspirerar till vin och mat bryggor blev ju en utomordentlig avslutning på kvällen. Man tackar och bugar.

Februarinytt

Årets första nyhetskatalog. Jag plockar på mig 2006 Ataraxia Sauvignon Blanc (nr. 97182, 139.00 sek). En fläderblomsbemängd och eldig sydafrikan som doftar citrus och äppelkart. Volymiös och ändå lite europeisk i all sin prydlighet. Passade utmärkt till Torskwallenbergaren.

image332

Ned i korgen åker också det politiskt korrekta vinet från
EU:s flaggförare, Slovenien. 2006 Ventus Pinot Blanc (nr. 986200, 75.00 sek) från kooperativet Vipava. Minns höstens promenad bland vingårdarna i Goricatrakten med behag. Den vita pinoten är yppig, rundlätt och lite kryddig. Alltså, typiskt slovensk. Ett litet land med potential.

image333