Varvat med vin

Ett mandomsprov på Sveriges framsida. Ett trivsamt testosteronjippo av megaformat. Nästan trettiofemtusen personer tog sig runt Göteborg och över broarna. Jag kutade - incognito - för allt vad tygeln höll och kom på 1485:e plats. Det känns... Polarna hängde på i kön och njöt av utsikten i alla vinklar under den strålande solen.

image337

När medaljen bärgats bar det av ut i Göteborgsnatten. Trendkänsliga Bliss gav mersmak; Taittingier skumpa och Riesling från Alsace; St. Hippolyte St Claire. Champagnen som krogen bjöd på hade klar Stureplansstil: lyx och pretto. Vinet: sensuellt, runt, kurvigt och lite små sött. Och höll stilen ända tills gardinen gick ned...

Vin de lux

I början av veckan bar det av till Luxemburg igen. Lunchrasten ägnades traditionsenligt åt Thaifood och vinshopping på Auchan. En vinhörna av sällan skådat slag.

Denna gång några buteljer
2006 Laroche Chablis 1:er cru (17.90 Euro) och några 2002 Nicholas Potel Bourgogne 1:er Volnay (15.90 Euro). Den senare från Nuits St Georges klassiska omgivningar. SB tar in en generisk variant för vardagsmåltiden och en annan för den stora festen.

Om man ska tro Guide Hachette är det prisvärda köp. Och att sen flygtransporten till Brommahangaren gick smärtfritt var ju heller inget aber i sammanhanget.

Dagen avslutades med firande i "champagne" - luxemburgsk variant - när Serbien skrev associationsavtal med EU. En glad president och allsköns ministrar höll ståtliga tal direkt in en ansenlig skock av TV-kameror medan byråkraterna påminde varandra om politikens ihålighet, då avtalet som sådant ännu bara är ett papper. Tillämpligheten blir det inget av med förrän Serbien på allvar tagit i tu med sin 90-tals historia.