Boklådan

Den regniga sommaren har inneburit en hel del läsning, mest inläsning och inte så mycket skönlitterärt.

image291

Lärorikt och tänkvärt. En bok som nystar upp en del frågeställningar kring kristna och muslimska grupperingars mystik. Som vanligt ger Karlsson en faktapackad uppteckning som tyvärr också lämnar frågor att besvara för den som vill veta mer. Hursomhelst viktigt och angeläget i dessa dagar av frågeställningar kring kristen och muslimsk samlevnad - i bland onödigtvis - ställs på sin spets trots brist på kunskap och förståelse. Detta är ingen bladvändare men ack så genomarbetad och uppdaterad.

171529-288

Sommarens bästa bok, enligt mitt förmenande, är skriven av en sann livs- och ordkonstnär. Språkbruk, ordstäv och grammatik ger den konservative semantikern en resa utöver det vanliga. Även den historiskt och politiskt intresserade får sitt lystmäte också bortom författarens djupa passion och kunskap om det grekiska och annat runt öar i det Egeiskahavet. Linnérs möten med Einstein och Hammarskiöld är unika för att inte säga hänryckande. Man frågar sig dock hur en så stor personlighet med en sådan livsresa ger dig en så liten och nätt bok. 

171529-289

Fin liten bok numera i pocketformat att ha med i ryggsäcken när morgontidningen eller sommarprataren är för tunn. Isakssons insikt och utsikt inom den "Politiska Adeln" är fenomenal, dock stundtals lite för djup för att roa folk utanför densamma. Nåja, nyttig grundkunskap bibringas den tålmodige läsaren med ambition att förstå hur det faktiskt går till i Kanslihuset, partihögkvarteren och i de "självbestämmande" kommunerna.

Kommentarer
Postat av: Sofia

Hej Lars!
Hoppas att allt är bra med dig, här i Bryssel är det dött som i graven...
På min blogg skriver jag lite om Viktväktarnas eget vin, kan inte du ta och kolla upp det här lite närmare och göra ett inlägg??

Postat av: Eivindlilly

Really interesting site, thank my friends, have advised.

2009-02-26 @ 09:51:26
URL: http://eivindlilly.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback