Ner&Upp

Inleder veckoslutet med Dugges vårpilsner följt av 1998 Les Tourelles de Longueville och Chokladfabrikens pralinmix.

Det övergästa ölet alltför ambitiöst med för mycket karamell, pomerans och överdriven humlighet. Bärnstensfärgen och grumligheten släcker inte törsten, tyvärr!

Vin var förträffligt, gediget även om det nog redan peakat. En klassisk Pauillac är sträv och stram trots att vi här har ett andravin i glaset. Dessvärere blev temperaturhöjning och dekanteringen lite forcerad pga sen hemkomst. 

Godiset var faktiskt välgjort, smakrikt om än inte av belgisk sort. Den ljusa pralinen påminde om välgörarens doft och smak...


Moviebeer

Grannen med rötter från Chicago serverar bly-ray versionen av The Hurtlocker och jag serverar gangsterölet Goose Island (kolla youtube länkarna!).Filmen var tydlig och helt ogenerad medan veteölet var grumligt och sött generat. Kombinationen var utomordentlig då den låga alkoholhalten inte störde koncentrationen i filmen fasanfullt gripande scener fyllda med frustration och grym död i kampen mot insurgents i Bagdad.Gemensamt var dock övergästheten och förmågan att framkalla gåshud. Try it, you like it!

Rullen hade ju redan fått sex Oscars så jag måste ju ölet fyra Halls efter GB-bryggeriets grundare med samma namn.

Typvin

2008 Cloudy Bay, Sauvignon Blanc är stiltypiskt, fräscht och fyllt av druvegna syror och aromer. Det är ju förstås inte obekant att nyazeeländskt vin från Marlborough distriktet och CB-producenten är kvalitativt och ofta renodlat.Denna mineraliserade SB smakar lite fluor varavat med elegant fruktighet och hjälper till att sprida ryktet om fulländning. För egen del lyckades jag matcha smakerna till gårkvällens raclette, där vinet spelade en balancerad roll vid ostkanten...

Semesterklubben

I Åre på skidferier bär det av till Våffelstugan i Vålådalen, där även Jämtlandsbryggd serveras vid liten hembyggd bar. Nu blir det bubbel på Holiday Club följt av italiensk ungnstektskinkmacka med svamp på trendiga Werséns.