VECKANS BUTELJ


171529-83

Barone Francesco Ricasoli med vinifikatören Carlo Ferrini fick i höstas motta Allt om Vins pris som bästa vinhus och årets röda vin med den volymiösa och chokladstinna, 2004 Brolio Chianti Classico (nr. 2705, 96.00 sek). Och han prisas också för sin smarriga Rocca Guiccardia men ska väl även få en erloge för att ha lyckats med rekonstruktionen efter återköpet av familjeegendomen från kanadensiska Segrams.

Ricasolis filosofi är enkel; "kvalitet" och "tradition". I hans fall handlar det om att bevara den klassiska toskanska chiantitraditionen baserad på Sangiovesedruvan och utveckla den till "Super Chianti Classico". Inte oväntat är han skeptisk till "Super Tuscans"  som förvanskar traditionen med att "biffa upp" Cabernet Sauvignon.

171529-82

Nåja, Francesco är inte enbart konservativ när han gör vitt vin. Alltför få känner till Ricasolis vita Chardonnay, 2004 Torricella (nr. 7179, 125.00 sek). En omfångsrik, välekad och ogenerad arom påminner dig om en engelsk kola från twistpåsens botten. Fruktigheten är balanserad och värmen från de tropiska frukterna gerdig mersmak. Välkyld och upphälld i rymliga glas känner man direkt varför Ricosoli och även Ferrini på kort tid blivit en kändis både utanför Italien och Sverige. Viva Italia!

Kommentarer
Postat av: anna wintour

*
jag har just gjort en intervju med en av Elle gala vinnarna och får svar snart. Men jag skulle vilja fråga alla bloggare om de vet hur man går till väga för att få Emelies jobb i "Djävulen bär prada", om ni känner någon som jobbar med det mm.? Alla idéér och förslag är av stort intresse.

Emelie i filmen är assistent till Miranda Priestley (Runway) alias Anna Wintour från Vogue. Arbetsuppgifterna är varierande allt från kontor, telefon till att lämna varor på kemtvätt och sist och inte minst vara med på allt som Miranda är med i.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback