Ensamvargen.

Äntligen är jag klar med Anita Krantz alltför långa saga om Fredrik. En berättelse om hur vår nya statsminister föds ur Lyckselebataljen och naturligtvis en nyttig handbok för centralbyråkrater i allmänhet och politologer i synnerhet. Boken tycks vara resultatet av en uppriktig och neutral dialog mellan objektet och Krantz, ganska fri från fichtelision.Att alla nu flockas kring Fredrik är inte konstigt, men varför har det skrivits så lite av biografiskt värde om vår nya moderna ledare? Är han måhända en ulv i fårakläder? Eller just en ensam jägare på politikens slagfält? Och hur låter det under fullmånens sken? Vetskapen om detta får anstå.

Man får dock veta hur flocken kring Fredrik; Borg, Schenström och Schlingman tar fram konceptet "Nya Moderaterna" och hur de gamla högerhökarna med Bildt, Tobisson och Unkel i spetsen prejas ur vägen. Och Kristensson förstås.

Jag får tyvärr läsa samma sak flera gånger i ett virrvarr av nya gamla möten mellan Anita och Fredrik. Och alltför lite om personen och personerna - Filippa - bakom titeln SM.

Nåja, nu får dessa intryck svalna och blandas med de jag kan hämta ur Nuders stolta skrift, som redan lägat och väntat ett tag. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback