Fina fisken firar

Pickos goa gubbar firar med bouillabaisse och Åke vid dragspelet. Firren är en pigg treåring. Med i påsen hem åker Slätvar, forell- och Kalixrom med tillhörande blinis.
 
Till detta några varuprover från Monopolet, på jakt efter en schysst nyårschampagne;

Bintang Pilsner är ett slätstruket öl från Indonesien som bleknar inför sina holländska förebilder. Inledningsvis potent maltighet slaknar snabbt och kvar blir bara stum grumlig beska. Läser varningstexten på buteljens baksida och inser att detta inte är något för det motsatta könet, åtminstone inte de under omständigheter.

Alexandre Bonnet Champagne är prisvärd även på halvflaska (125.00 sek) men lyfter aldrig riktigt från det öppna glaset i liten B-kupa. Allt finns egentligen där, men brödigheten är skorpig och bornyren alltför tam. Till vardags OK men inte till nyårshummern, tyvärr. Duger dock i jacuzzin om sällskapet är rätt...2006 Chablis Premier Cru Chantrerie
från Laroche innebär fortfarande ljuv sång och krittorr metallisk spänst. Precis som det ska vara när den steniga kimmeridgejordmånen gjort sitt jobb med den i och för sig lättflörtade Chadonnaydruvan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback