Tjeckisk tjeckingJag njuter LHCs tjeckiska anfallsduo besegra norrbottningarna med en
Staropramen i nyporna. Tungt och stiltypiskt tjeckiskt öl i grön snygg pava. Något brunare och mustigare med hög maltighet och humlebeska. Påminner om Ejes sega knäckiga julkola, vilket får duga som substitut pga "modiga" tomtemors opasslighet.

Staropramen - den gamla brunnen - är inte den allra bästa pilsen men ändå ett riktigt öl värt EU:s ledare.Häromdagen njöt jag tjeckisk konst. Att fira inträdet som EU:s ordförande med ett sådant spektakel är frejdigt och fräckt. Lika impressionistiskt som tjeckisk kultur i allmänhet. Lika provocerande och innovativ som tjeckisk hockeys ivriga forechecking. Starkt och vågat för en nykomling med ambitioner. Nyttigt för prydliga Brysselmiljön.Denna jätteinstallation lever; låter och rör sig med undantag för Sverige i form av ett platt paket med en JAS-vinge. Flera länder kunde ha önskat sig något mer smickrande stereotyper eller kanske som britterna, inget alls - utanförskap. Att sen förespegla samproduktion med andra konstnärer är ju i magstarkaste laget.

Nåja, innegården i den väldiga ministerrådsbyggnaden var överfullt hela dagarna. All världens journalister, diplomater och delegater betraktade och betackade medan den tjeckiska apparaten förklarade och försvarade. Tappert! Undrar så om den hänger där när jag kommer ned härnäst. Övrig PR för det tjeckiska halvåret var annars diskret modernt.Och till slut, grattis till Linköpings tuffa grabbar som i alla fall lyckades brotta sig till en skön seger, trots Luleås tvålhala lirkande i sarghörnen. Hlavac och Hlinka klädde till slut av det retligt snabba björnarna från höga norr. Seger på borta plan är ljuvt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback