Friesiskt friskt!

Slitna stämband svalkas av med friesiskt - supersträvt - öl med en frisk beska. Jever Pilsner från Friesland i Nordtyskland. Sehr gut! Lättdrucket och B-vitamin stinnt är fördelar efter en dag vid sidlinjen coachandes ystra fotbollspojkar. Gröna buteljer är fräscht och inte förtappat alls. En lördag i idealismens Sverige, där din egen insats borgar för kontinuitet tarvar nått "fun" som blivit Jevers slogan i jakten på en sportigare kundkrets. Smart!



Vid tangentbordet slår det mig att jag inte ännu reflekterat över "diplomatparodin". En förfärligt bedrövlig produktion som den staliga kvalitets-tvn rullat ut helt utan skrupler. Snacka om skev, drev och manipulerad verklighet i bästa tvålformat. Huvudpersonen överträffar sig själv helt ogenerat och den suggestiva speakerrösten gör "Klas Diplomat" till en folkhjälte som gäckar den yrkeskår vars plymer han av en tillfällighet fått tillgång till. Smaklöst! Diskursen efter det sista avsnittet visar hur lite gemene man vet om den klassiska diplomatins föga underhållande vardag i en värld där globaliseringen aldrig varit annat än just vardag i århundraden.



Kårandan är stark och "code of conduct" rigid för den som vill komma ur det konsulära träsket där Klas & Co kämpar på med bravur, dock utan varje insikt om vad deras tv-gycklande får för konsekvenser för de som valt nomadlivet som diplomat. Och lärt sig att njuta av anonymitet och diskretion. Dvs finess och en förmåga att operara i det dolda. Nåväl, viss avundsjuka finns väl vad gäller badvänninernas formidabla utrustning... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback