Havsmak

Fredag den 13:e och en arbetsvecka som kröns med lyxlunch i Oslo. Kungl. UD:n bjuder i vanlig ordning flott på hummersoppa, ishavstorsk och chokladbakelse. I glasen Domaine Ostertags urtypiska Riesling Muenchberg. Ett fulländat skolexempel på hur man gör en lätt riesling som gör avtryck med klassisk Alsaces stil. Frisk oljig och citronal.

Balkanologer pratar om ekonomisk kris och bankrutta stater i baltikum, på balkan och på sagornas ö. Ingen lösning bara fruktan för ursinningslösa krafter i ett ekonomiskt tillstånd där en svensk byråkrats köpkraft på den norska marknaden är skjuten i sank. Eller rent av spikad mot havsbotten. Pizzan på Olivia vid Akersbrygge betingar 179.00 nok! Därtill ett par glas Ringnes Pils och traktamentet är slut. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback