Valborg

Firandet i Duvnäs med riktigt goda vänner inleddes med en butelj Oppigårds "single hop ale". Ett vörtigt öl med mersmak och färgstyrka. Typiskt småbryggt med finess i Hedemora. Konsten att brygga ett såpass smakrikt öl med bara 4,8% alkohol är värt allt beröm. Jämför man med en klassisk belgare, tex Leffe har dalabryggarna i Oppigård lyckats väl och det går nog säkert att dricka två buteljer innan måltiden.



När sen elden slocknat vid Skurusundets strand blev det lite Bourgogne;2006 Jattelin Mercurey. Ett sällsynt pepprigt vin med kapacitet att hantera mycken syresättning. Jordgubbar varvat med doften av hängt kött satte krydda på den diskussionsstinna aftonen. Tyvärr blev kvällen för kort men smaken sitter kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback