Vårligt

image150

Det stora öppna bourgoneglaset är fyllt med ett kallt gulgnistrande vin som doftar svagt av grapefrukt, koriander och citron. Ju varmare det blir desto mer ger detta snustorra vin i från sig en mineralig lite äpple, för att inte säga ungdomlig förnimmelse.

Likt en vårblomma som ska till att knoppas stretar Bourgognes vita diamant hårt emot även när den efter fisken ställs mot en vällagred Comté.



Smaken på denna Joseph Drouhin, Chablis 2005 (nr. 5765, 125.00 sek) går mot sparris och kronärtskocka. Och just Drouhins 2005:or prisas, bl.a. Master of Wine, Jancis Robinson. Chablisområdets skifferjordart bidrar också till en nästan stenig eftersmak. Ungefär som när du ofrivilligt får grus i munnen en torr, frisk och solig vårdag. Som i dag i Bryssel, +16 grader!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Får du ofta ofrivilligt grus i munnen? Hur bär du dig åt?

Postat av: Anonym

Sofia, det händer ofta när jag slår en djupt och stoppskruvat bunkerslag i motvind, golf alltså...

2007-03-11 @ 21:52:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback