Heurigen

171529-78                    

Att fira det färska friska vinet är en lika viktig som livlig tradtion i det traditionsbevarande Österrike.  I sluttningarna ovanför Wien hålls det året runt vinfester med sång och spel. Mat, dans och vedhuggning.

Turistiskt och kitschigt men ändå seriöst etnografiskt med lederhosen och uppsnörda behag, muss sein! 

Klackarna i taket och vin i muggar! På vägen ut från denna ystra festlighet får jag tag i ett par flaskor "vanligt" vin. En Chardonnay och en klassisk Veltliner. Nu har korken tagits ur och den syrliga och grapefrukt smakande minraldoftande drycken levde helt klart upp till sitt epitet att kittla och behaga Herrn Prof. Dr...

Mayer am Pharrplatz, Gründer Veltliner 2004, Ried Schenkenberg är just så där smygfet, pepprig och skarpsinnig i sin aromatiska och slöa dans över tungroten. Den stöter inte bort någon smakriktning och smeker varje maträtt med en finess som står i klass med både Bründlmayer och Salomon Undhof.  Klasse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback