Kullamannen slår till...

171529-258

Sommarvädret lyser ännu med sin frånvaro så nu går all energi åt till luckulliska utsvävningar på den inglasade verandan.

Gårkvällens regnoväder firades med en halvflaska Etienne Lefevre Grand cru. En okomplicerad ganska rak och lättdrucken champagne enbart framställd på Pinot Noir och Chardonnay från crubyn Verzey. Dock ett ljus i mörkret. Tyvärr omöjlig att få tag i Sverige men väl att jämföra med Palmers prisade Grand cru.

Därefter provades en rysligt klar och tydlig Riesling från Tegernseehof i Wachau i nordöstra Österrike. Enligt mitt tycke ett av monopolets bästa sommarviner under hundralappen. Svag bensindoft varvad med välciselerade citronskal. Somrigt så det förslår med säregen eftersmak som sitter i långt fram på småtimmarna. Detta får bli VECKANS BUTELJ!

Men så blev uppvaknandet till Rapport morgon desto mer allvarligt. Skattmasen jagar nätspritsfuskarna med eftertaxering och straffavgift. Europadomstolens utslag är inte ens månadslångt innan Skatteverkets drev går, här sparar man inte på krutet utan försvaret av monopolet vet inga gränser. Verkets hastighet och bestämdhet överträffar sig självt när nätspritssmugglarna skall naglas fast.

171529-260

Förskrämd tar jag båten till Helsingör beväpnad med en klassisk öltrilla. Låga priser utan risk för verkets kontrollanter. Paradoxalt systemfel! Varför inte göra något åt tillgängligheten och prisläget så vi slipper den, inför den ökande turistströmmen, förnedrande bulkinhandlingen. Härom året fick jag försöka förklara för tillresande tyskar och holländrare att våra myndigheter pressar oss över Sundet för att komma åt harmlösa godsaker som öl och vin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback