VECKANS BUTELJ

image232

Det blev inte champis men väl en Sangiovese från Sienatrakten. 2000 Poggio Il Castellare Brunello di Montalcino (19.90 Euro, Cora) var lite blek till en början men med ökande tempratur fann den sig tillslut. Typisk brunellokänsla med chokladtoner och mogna bär med viss läderdoft gav en finfin inramning till de gigantiska pastaknytena. I ärlighetens namn måste jag säga att 99:orna var mycket starkare och klart mer övertygande.
image233
Tyvärr finns inte denna prisvärda lyxchianti på Bolaget så för den som vill uppleva något i den vägen får det bli Col d'Orcias Brunello di Montalcino (nr. 12357, 252.00 sek). En fatig, örtig och lite sluten tuffing som ger dig lakrits och plommon varvat med solmogna körsbär. Väl värd sitt pris och kan du hitta en 99:a är lyckan gjord.

Tvekar du inför den ambitiösa prislappen finns alltid lillebror, Col d'Orcia Rosso di Montalcino att tillgå (nr. 83454, 158.00 sek). Också en pärla i det övre Toscanasegmentet.

Samtliga gör sig väl till kryddad pasta, minst 1,5 år lagrad parmasan och till allehanda kötträtter förstås. Varför inte även en liten bit mogen Tallegio eller yngre Pecorino Romana som avrundning. Koka gärna ned lite balsamvinäger att doppa ostbitarna i. Prego!

Kommentarer
Postat av: 的伎俩 - china

新快报5月31日报道 韩国《同胞新闻》一位名为ChaHan-phil(音译为车汉必)的记者,最近因为发表名为?你还有胆去中国吗?的博客而引发起不少争议。车汉必指他所以为博客起这个名字,完全是为了吸引公众的注意,又形容这是?引君上钩?的伎俩。

2007-05-31 @ 20:28:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback