Tomtevin

Det lackar och jag bjuder på påvligt vin. Under trettonhundratalet befann sig den Heliga Stolen i exil. Det nya slottet där påvarna odlade sitt vin låg strax norr om Avignon, i den romerska provinsen "Provence". Sverige har fått ett nytt kvinnligt sändebud till den Heliga Stolen. Gudomligt. Och beläst , säkert redo att frattinisera i Trastevere och botanisera i Kurian.

None

Ja, påvligt var det; Guigals 2001 Chateauneuf-du- Pape är välsignad medicin för skälen och ett botemedel inte bara för tindrande, fromma och storhjärtade tomtemödrar, utan även för män med smak för subtil lyx. De graciösa tanninerna avtecknar sig tydligt mot glaset och läpparna bedövas av en pepprigt varm, väldigt kryddig, blodig och stiltypisk smaksensation. Kan bara beklaga att Monopolet i juletid missat att fylla på lagret med goga Guigals.

Upplevelsens kraft tvättar effektivt bort minnet av Nicolas Feuillatte Champagne, Réserve Particuliére. Inte märkvärdigt tyvärr. Osensuellt och icke erotiskt. Bara tamt och inte alls värdigt en födelsedag. Skippa alltid billigt flygplatsbubbel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback