Brezlen und Weissbier

Äntligen fredag efter ännu en vecka med mersmak. Äntligen en paus för livsbalans mitt i novembermörkret. Äntligen tid för spontan njutning utan krav och ansvar. Sehr gemütlich.

Fångar några pinfärska
Brezlen och ett par kumminstinna Kornspitz på Hötorgshallens germanska bageri. Och en torr holländsk edamerkaas med julerött parafinhölje. Udda men ändå tydlig adventskänsla. Jawohl!

Sen av med kapsylen på en kristallklar Paulaner Weissbier och direkt glimmar grannkåkarnas kitschiga ljusdekorationer varmare. Stille nacht...

Bryggden är överjäst och släcker törsten med somrig citrondoft. Veteölet från Tyskland är exklusivt och överlägset sin belgiska motsvarighet, Hoegaarden som var där i fredags. Ett alltför feminint öl i dessa mörka tider. Genau.

Und jetzt, abendsessen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback