Finpolerat
En gastronomisk resa längs Nockebybanan kröns med drycker av ädlaste sort och småprat om allt från Perstroika till påskpynt.
Till sparrissoppan sippas det på snustorr spansk cherry; La Guita. Till den generöst räktoppade laxen en kavalkad av riesling från Alsace; 2004 Louis Sipp Steinacker och Josmeyer. Grand Cru förstås. Givetvis fulländat och perfekt balanserat till de franska linserna och den välredda hemliga såsen. Och till den dådiga ostbrädan; Sauternes från Baron Rothschild, 2003 Ch Rieussec.
Smakerna och den omsorgsfulla dukningen harmoniserade förträffligt med det sköna vårvädret och påminner om den kommande högtiden.
Till sparrissoppan sippas det på snustorr spansk cherry; La Guita. Till den generöst räktoppade laxen en kavalkad av riesling från Alsace; 2004 Louis Sipp Steinacker och Josmeyer. Grand Cru förstås. Givetvis fulländat och perfekt balanserat till de franska linserna och den välredda hemliga såsen. Och till den dådiga ostbrädan; Sauternes från Baron Rothschild, 2003 Ch Rieussec.
Smakerna och den omsorgsfulla dukningen harmoniserade förträffligt med det sköna vårvädret och påminner om den kommande högtiden.
Kommentarer
Trackback