Bröd och vin.

Långt bloggavbrott. Trist!

Sportlov i trendiga Jämtland med Åre bageriet och
Willy Wonka inspirerade chokladfabrien var friskt och helt utan uppkoppling mot bloggosfären

Äntligen lite nattvardsvin; 2001 Chateau Lagrange, Grand Cru Classé och surt brytbröd från nyöppnade "fabrique" på dramatiska Nybrogatan.



M.a.o. ett veckoslut på lut igen. En dov sluten Saint-Julien från vänstra stranden öppnar sig i takt med Skavlans förhör av rakade rikshuvuden. Och så säkerhetsnörden Örjan Lax i bästa form, förstås... Hjälp! 

 Ja, ungefär lika komplex är denna klassiska bordeaux. Den är direkt, smal och rodnar vackert i glaset, efter en dryg timmas dekantering. Syresättningen ger anis, frukt och rikliga tanniner ger spänstiga aromer, som sig bör med 62% Cabernet Sauvignon.

Till den lite ost och bröd; rågsurdeg från Fabrique med mogen Morbier är förträffligt. Bageritipset kommer till mig med doft av vår och värme. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback